Velkommen til meg!

Håper du vil trives her og at du legger igjen en kommentar slik at jeg kan besøke deg,også.


Om du vil ha kontakt med meg, treffes jeg på

meta.gun((@))hotmail.com.

27. juli 2011

Håndlaget=dyrt???

Jeg har fått noen tilbakemeldinger på at håndlagde ting er så dyrt. Men er det egentlig  det? Jeg synes IKKE det!! Tvert imot! Jeg er ingen proff på verken det ene eller det andre, men er selvlært og lærer fortsatt hele tiden. Heldigvis!:)

Når jeg lager ting for salg i nettbutikken min på Epla er det mye jeg må ta i betrakning når det gjelder prissetting.

La meg bruke vimpelrekkene som eksempel:1. Jeg må kjøre 23mil tur/retur for å kjøpe stoffene. Og så er det bomstasjoner i fleng.
2. Vel hjemme må alle stoffene må alle sårkanter kastes over. Det tar tid, strøm og tråd.
3. Så må de en tur i vaskemaskinen. Strøm koster.
4. Så må stoffene strykes.Strøm og tid.
5. Klipping tar tid.
6. Så kan man sy, vrenge og stryke igjen.
7. Endelig kan man stryke og brette båndet før man syr fast vimplene.
8. Så stryke igjen.
9. Endelig kan man ta bilder som i sin tur må redigeres før de legges inn i butikken.
10. Ved salg skal Epla ha sin provisjon.
11. Og provisjon skal Paypal også ha når varen blir betalt.
12. Og til slutt koster det å kjøre 1,4mil tur/retur for å sende vimplene.

Det er mange som selger sine varer for slikk og ingenting fordi de synes det er gøy å lage ting. Jeg synes også det er gøy. Kjempegøy, ellers hadde jeg ikke holdt på. Men jeg vil ikke selge mitt for ingenting. Og får jeg ikke solgt ting for den prisen jeg setter, gir jeg det heller bort i gaver til noen jeg vet setter pris på det og verdsetter tiden som har blitt brukt.

De som selger seg altfor billig, ødelegger for alle som prøver å leve av det. Ikke at jeg tror jeg noen gang vil kunne det, men det er noen som er så superflinke at de selger i fleng. Og så er det de som mener at pris og kvalitet går hånd i hånd. Jo billigere, jo dårliger kvalitet. 


Jeg selger ingenting jeg ikke er helt fornøyd med selv. Sånn som kjoler,for eksempel. Jeg har ikke sydd annet enn til mine nieser foreløbig. Ikke at det er noe galt med kjolene de får, men jeg vil bli flinkere med symaskinen før jeg kaster meg ut i det markedet. Derfor blir det mest småsøm på meg foreløbig.

Du kan få mange produkter billig i vanlige butikker, som sokker, skjerf, luer, kjoler, osv.... Men er kvaliteten bedre der? Er produktene like orginale? Det du finner i kjedebutikkene går det 100 av på dusinet. Mye (vel,egentlig det meste) er laget av underbetalte kvinner og barn i U-land. Vi har vel alle sett bilder av det?

Joda, jeg handler også i kjedebutikker. Det innrømmer jeg. Men jeg kjøper også mye som er håndlaget her i Norge. Fordi jeg vet at kvaliteten er topp og fordi jeg synes det er fint.

Det var dagens tordentale til de som mener at norskproduserte håndarbeidsprodukter er dyrt.

Nå lurer jeg på hva DU mener?

Da ønsker jeg alle en herlig og kreativ dag!

CARPE DIEM

2 kommentarer:

 1. Er så enig med deg. På en annen side er det veldig vaskelig å sette en pris på det man lager. Lykke til videre med både kreativitet og salg. Synes kjolene dine er fine nok til å legges ut for salg!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Jeg strikker litt på bestilling og lurer på hvem som ville jobbe for under kr 10,- i timen ?? Jeg strikker på bestilling fordi jeg koser meg med det men gidder ikke strikke for noen som ikke setter pris på det jeg gjør. Avtaler alltid på forhånd, er de ikke enige så får de få noen andre til å strikke eller strikke selv.

  Nydelig arbeide du gjør :D

  Ha en trivelig onsdag :D

  SvarSlett