Velkommen til meg!

Håper du vil trives her og at du legger igjen en kommentar slik at jeg kan besøke deg,også.


Om du vil ha kontakt med meg, treffes jeg på

meta.gun((@))hotmail.com.

24. oktober 2010

Amerikanske muffins

Nå har jeg klart å få tatt bilder av muffinsene!:)) Rett og slett fordi jeg bakte de kl 7 om morgenen og da ligger jo alle ungdommer og sover når det er helg.Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.


Det tørre:

4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver

en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")

2,5 dl melk


Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen.

Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.
Denne oppskriften er kopiert fra et innlegg på Snart mamma-forumet. Om du ikke har muffinsbrett, anbefaler jeg ikke å fylle formene mer en halvt. Ellers flyter de utover og blir VELDIG flate. Testet og ikke funnet i orden.;)


Det som har slått ann her, er eplebiter i røren med kanel og sukker på toppen. Har prøvd med vaniljekrem inni,men det ble kvalmende. Sjokoladebiter slo heller ikke ann, men smaken er som den berømmelige baken.;)


Men nå må jeg fortsette med jule-greiene mine. Skal jo fylle opp blogshoppen og da må jeg henge i litt. Innlegg om det jeg har fått laget i helga kommer i morgen. Så velkommen tilbake da!:)

Ønsker alle en herlig og kreativ søndag!


CARPE DIEM!

7 kommentarer:

 1. Heisann!

  Takk for koselig kommentar hos meg;)
  For et rivjern du er! Oppe grytidlig å baker:) Har nok noe å lære:) Eller kanskje det kommer med alderen?

  Ha en deilig dag!!

  Klemmer Malin

  SvarSlett
 2. Disse så herlig ut. Må nok teste de en dag. Skal få kjøpt meg muffinsbrett, det har stått på planen lenge... Takk for oppskriften.

  SvarSlett
 3. Herlig!!!! Som jeg skulle gjort det selv. Hmmmmm, kanskje jeg må bake noen "frokostmuffins" idag. Ble litt inspirert! God søndag

  SvarSlett
 4. Mmmm..., dette så da veldig fristende ut? Tenk å våkne opp til nybakte muffins på en søndag? Koselig...

  SvarSlett
 5. Sånne muffinser gode! Namm!

  SvarSlett
 6. Synes jeg kjenner lukten helt hit!!
  Disse skal jeg jammen prøve. Takk for oppskriften!!

  SvarSlett
 7. Disse ser virkelig nydelige ut. Store og luftige!

  SvarSlett